Menu Sluiten

Laboratorio

Van oudsher heeft vrijwel elk Italiaans dorp een laboratorio artigianale, een ambachtelijke werkplaats waar enkel en alleen pasta wordt vervaardigd. De laboratorio’s zijn het kloppend hart van de Italiaanse eetcultuur,  kleine pasta-ateliers waar de lokale artigiano niets anders doet dan in een wolk van bloem pasta maken. Dag in, dag uit. Vroeger met de hand en tegenwoordig met machines om het werk te versnellen.

De traditie van het Italiaanse pastagilde schrijft voor dat verse pasta met twee soorten bloemen en verse eieren wordt gemaakt. Die bloem moet van hoogwaardige kwaliteit zijn, op kleine schaal worden geproduceerd en bij voorkeur biologisch zijn. Zo niet, dan verliest de pasta haar absorberende werking en kan ze, eenmaal in de pan, de saus niet goed opzuigen. En wat is pasta zonder saus? Precies.

Ook bij Spaghetteria maken we verse pasta in ons eigen laboratorio. Geheel volgens de traditie werken we met twee soorten biologische bloem afkomstig van kleinschalige producenten uit Toscane en Umbrië en gebruiken we alleen maar verse scharreleieren. De hele dag door gaan de verschillende pastasoorten door de handen van de onze eigen artigiani. Met één enkel doel: het maken van de perfecte, verse pasta.

Vergeet trends en hypes, tradities zijn gewoon beter